Ime tedna je postal Kozma Ahačič, jezikoslovec, ki je z dvema izdajama Kratkoslovnice za osnovnošolce in dijake pogumno prekinil dolgoletno tradicijo ene same, akademske slovnice. Napisal je privlačno, razumljivo slovnico za vse tiste, ki bi radi dobili kratek vpogled v sodoben knjižni jezik, kot ga kažejo sodobni korpusi slovenskega jezika.

Ime tedna je postal Kozma Ahačič, jezikoslovec, ki je z dvema izdajama slovnice za osnovnošolce in dijake (s Krakoslovnico in Slovnico na kvadrat) pogumno prekinil dolgoletno tradicijo ene same, akademske slovnice. Napisal je privlačno, razumljivo slovnico za vse tiste, ki bi radi dobili kratek vpogled v sodoben knjižni jezik, kot ga kažejo sodobni korpusi slovenskega jezika.

"Moja želja ob pisanju slovnice je bila, da bi jo začeli mladi dojemati kot nekaj zabavnega."

Kandidata sta še bila:

Glasuj za ime tedna!

Rezultati

Mario Poljak, profesor na Medicinski fakulteti v Ljubljani, dobitnik priznanja mentor leta, ki ga podeljuje Mlada akademija. Do doktorskega naziva je pomagal že več kot dvajsetim raziskovalcem. Ti so poudarili, da ga občudujejo predvsem kot razgledanega in dostopnega, a hkrati izjemno profesionalnega človeka. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

Anja Štefan, pravljičarka in pobudnica Pravljičnega maratona, ki je v dvajsetih letih prerasel v Festival pravljic, osrednjo pripovedovalsko prireditev v Sloveniji. Ta starim ljudskim pripovedim utira pot v današnji čas in skrbi za razvoj pripovedovalske umetnosti in ohranja žlahtno, pogosto prezrto ljudsko izročilo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202