Ime tedna je Tomato Košir, mednarodno uveljavljen oblikovalec vizualnih komunikacij, ki je za svoje delo prejel številne nagrade. V luči izraelsko-palestinskega konflikta je pred kratkim oblikoval naslovnico za priznano ameriško politično revijo Politico, tokrat pa je z idejo krvavega madeža na naslovnici Objektiva, ki pronica skozi strani časopisa, opozoril na tragiko množičnih kolateralnih žrtev in prelivanja krvi v Gazi.

Kandidata sta bila še:

  • Janez Hočevar – Rifle, gledališki, filmski, televizijski in radijski igralec ter izjemen interpret človeške narave, ki je s svojim delom zaznamoval slovensko kinematografijo. Je letošnji prejemnik nagrade bert, ki jo za življenjsko delo na področju filmske igre slovenskim igralkam in igralcem podeljujejo pri Društvu slovenskih režiserjev in režiserk.
  • Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, teniški igralki, ki sta prispevali levji delež k uvrstitvi slovenskih tenisačic med najboljše štiri reprezentance sveta. Z uvrstitvijo v polfinale zaključnega turnirja pokala Billie Jean King v Sevilli je Slovenska ženska teniška reprezentanca tako dosegla največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega tenisa.

Rok Kužel