Ime tedna je postal Andraž Slakan, aranžer, dirigent ter dolgoletni član umetniškega vodstva in vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile, skupine, ki je s štirimi koncerti v ljubljanskem Cankarjevem domu zaznamovala štiri desetletja delovanja. Na koncertih izvajajo tako domače kot tuje uspešnice najrazličnejših žanrov, v štirih desetletjih so izvedli več kot tisoč nastopov, skozi njihove vrste pa se je razporedilo več kot 300 pevcev.

Kandidatki sta bili še:

  • Tatjana Cestnik, prevajalka, ki je med drugim poskrbela za podnaslovne prevode kultnih filmov. Za vidne dosežke na področjih podnaslovnega in književnega prevajanja, prevodoslovja in pedagoškega dela z mladimi prevajalci je prejela nagrado Brede Lipovšek za življenjsko delo, priznanje Društva slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev.
  • Andreja Leški, judoistka, ki je na EP v judu v Montpellieru osvojila zlato medaljo v kategoriji do 63 kg. Tako je dosežkom na velikih tekmovanjih, po bronasti medalji leta 2021 na EP v Lizboni ter srebrni na SP v Budimpešti istega leta in ponovitvi uspeha na SP letos v Dohi, dodala še naslov evropske prvakinje.

Rok Kužel