Ime tedna je Anton Grobelnik, mlad prevzemnik kmetije Podbornik, ki leži v naselju Galicija v občini Žalec. Obdelujejo 34 hektarjev kmetijskih zemljišč, ukvarjajo se z živinorejo in predelavo mesa v suhomesne izdelke, v zelo kratkem času pa se mu je uspelo prebiti na trg z vrhunskimi izdelki, ki jih ponuja v lastni trgovini na kmetiji. Prejel je naziv Inovativni mladi kmet 2023.

Kandidatki sta bili še:

  • Diana Kolenc, igralka, ki je za vlogo Lare v filmu Opazovanje na 26. Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejela vesno za najboljšo glavno žensko vlogo. V filmu se z izjemno interpretacijo v vlogi mlade reševalke trudi odkriti, zakaj dobiva skrivnostne posnetke brutalnega zločina, ki ga je videla v živo prek Facebooka, medtem pa ji postaja jasno, da je pri njem sodelovala tudi sama.
  • Saška Rakef, režiserka radijskega dokumentarca o ddr. Evgenu Bavčarju "Potovanje na robu noči" in koordinatorica mednarodnega projekta B-Air, ki raziskuje vlogo zvoka v razvoju človeka. Dokumentarec je bil predstavljen tudi na drugem Avdiofestivalu Radia Slovenija, ki je v ljubljanski Cukrarni izpostavil najboljše prakse in produkcijo s področja radia, avdia in podkastov v Sloveniji.

Rok Kužel