Ime tedna je Tadej Pogačar, najboljši slovenski kolesar, ki je z Dancem Jonasom Vingegaardom poskrbel za enega najbolj razburljivih Tourov v zadnjih letih. Vse do zadnjih etap sta uprizarjala neverjetne dvoboje, razlika med njima pa je bila več kot dva tedna minimalna. Tadej je zasedel končno drugo mesto in četrtič zapored na Touru osvojil naziv najboljšega mladega kolesarja.

Ostala kandidata:

  • Janez Toni, alpinistični inštruktor, ki je poskrbel, da je športno plezanje pri nas  doseglo nov mejnik v inkluzivnem športu. Na njegovo pobudo so pod okriljem odbora inPlaninec Planinske zveze Slovenije pripravili prvi tečaj za ljudi z okvaro sluha, znakovni jezik pa je zaradi tega tečaja bogatejši za 50  novih besed oz. kretenj, ki jih do zdaj nismo poznali in so nujne za komunikacijo med gluhimi plezalci.
  • Anže Rozman, slovenski skladatelj in čelist, ki že več let živi v ZDA in dela v podjetju skladatelja filmske glasbe Hansa Zimmerja. Za glasbo za dokumentarno serijo Prehistoric Planet, ki jo izvajajo z inštrumenti narejenimi  iz fosilov in pri kateri so uporabili tudi zvoke neandertalčeve piščali iz Divjih Bab, si je prislužil nominacijo za prestižno ameriško nagrado emmy.Anže Rozman, slovenski skladatelj in čelist, ki že več let živi v ZDA in dela v podjetju skladatelja filmske glasbe Hansa Zimmerja. Za glasbo za dokumentarno serijo Prehistoric Planet, ki jo izvajajo z inštrumenti narejenimi  iz fosilov in pri kateri so uporabili tudi zvoke neandertalčeve piščali iz Divjih Bab, si je prislužil nominacijo za prestižno ameriško nagrado emmy.

Rok Kužel