Ime tedna je Viki Grošelj, slovenski alpinist z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na vse najvišje vrhove celin. Od minulega tedna je član elitne trideseterice Rock & Ice Stars, najboljših alpinistov, katerih imena je dal legendarni Reinhold Messner vgravirati na steno svojega gorniškega muzeja v Bolzanu.

Kandidata sta bila še:
- Mateja Forštnarič, direktorica podjetja Aerosol, največjega proizvajalca merilnikov črnega ogljika in ogljičnih aerosolov na svetu, ki mu je Svetovna organizacija za intelektualno lastnino podelila globalno nagrado.To je prejelo le šest podjetij od 550 z vsega sveta, ki s svojo poslovno idejo, inovativnostjo in ustvarjalnostjo doprinesejo k boljši skupni prihodnosti.
- Rok Zaletel Černoš, vrhunski mladi glasbenik, ki je kot edini slovenski violinist v zgodovini zaigral na enem izmed najbolj prestižnih glasbenih tekmovanj Čajkovski v Moskvi, ki poteka vsaka štiri leta. Slovenskega virtuoza so izbrali med 742 najbolj nadarjenimi violinisti iz 41 držav, na tekmovanju pa se je uvrstil v polfinale, med 13 najboljših na svetu.

 

Foto: Radio Koper, Nejc Škrablin

Rok Kužel