Ime tedna je postal Žiga Arh, zbiralec zgodovinskih predmetov, ki je v Bohinjski Bistrici pripravil muzejsko zbirko Historia Bohinj. Z izjemnimi eksponati prikazuje zgodovino kraja, od gradnje bohinjske železnice ter prve in druge svetovne vojne, do osamosvojitve Slovenije. Številne predmete v zbirki so mu podarili domačini, številne pa je skozi leta vztrajnega zbiranja kupil sam.

Kandidatki sta bili še:

  • Vanja Bućan, umetnica, ki je stolpnico Ringturm v središču Dunaja odela v 4000 kvadratnih metrov veliko preobleko. Doslej je stavbo preobleklo že več priznanih vzhodnoevropskih in avstrijskih umetnikov, delo prve slovenske, ki opozarja na podnebne spremembe in njihove uničujoče posledice pa nosi naslov Ledeniki na potepu. 
  • Petra Prešeren, novinarka TV Slovenija, ki je zmagala na medijskem natečaju Siemens Media Award za srednjo in vzhodno Evropo. S prispevkom v sklopu oddaje Ugriznimo znanost z naslovom Roboti v rehabilitaciji je prepričala strokovno komisijo in v konkurenci 168 prispevkov iz sedmih držav osvojila nagrado s področja tehnologije z namenom. 

Rok Kužel