Ime tedna in ime maja je Primož Roglič, kolesar, ki je po vseh zapletih nepozabne 20. etape Gira ohranil mirno kri, ob izjemni podpori navijačev vztrajal do konca in zmagal na posamičnem kronometru iz Trbiža na Svete Višarje. Z osvojeno rožnato majico in končno zmago se je zapisal v zgodovino kot prvi Slovenec z osvojeno tri tedensko dirko po Italiji.

Kandidata sta bila še: 

  • Andrej Predin, pisatelj, ki je za knjigo Arlan pod preprogo prejel desetnico, nagrado Društva slovenskih pisateljev za najboljše izvirno otroško ali mladinsko leposlovno delo. V zgodbi otrokom približa stisko begunstva s pomembnim sporočilom, da se z drznostjo, pogumom, pravičnostjo in verjetjem vase vse lahko spremeni na bolje. 
  • Nejc Kamplet, pianist, ki je v nemškem Meiningenu prejel drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju Hans von Bülow. V konkurenci 117 pianistov iz 34 držav so ga nagradili tudi za najboljšo izvedbo dela Ludwiga van Beethovna, s štipendijo sklada Richarda Wagnerja in s povabili za izvedbo več recitalov v prihodnji koncertni sezoni. 

Rok Kužel