Ime tedna je Jernej Ajd, profesor slovenščine na Prvi gimnaziji Maribor, ki je svojim dijakom pred začetkom splošne mature in pisanjem eseja iz materinščine poslal spodbudno pismo. V njem jim je zaželel veliko uspeha in sporočil, da jih ceni in spoštuje ne na podlagi šolskega uspeha, temveč vse skupaj in vsakega posebej predvsem na osebnostni ravni.

Kandidata sta bila še:

  • Želimir Božič, zobozdravnik in humanitarec, ki v postojnski zobozdravstveni ambulanti že šest let brezplačno pomaga ljudem v socialni stiski. V tem času je opravil 650 pregledov, težave z zobmi odpravil pri več kot 200 osebah in s tem marsikomu ne le olajšal bolečine, temveč tudi pripomogel pri lažjemu vključevanju v družbo.
  • Lučka Böhm iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, kjer so po 30 letih prizadevanj uspeli z uveljavitvijo novega pravilnika o poklicnih boleznih. Z odkrivanjem in registracijo poklicnih bolezni se bodo izboljšali delovni pogoji zaposlenih, ustrezno poskrbelo za tiste, ki so že zboleli, dolgoročno pa preprečilo nastanek novih bolezni. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919) 

 

 

Rok Kužel