Ime tedna je Urška Djukić, režiserka, ki s filmom Babičino seksualno življenje žanje uspeh za uspehom. Zanj je prejela številne mednarodne nagrade, zdaj pa prvič v zgodovini slovenskega filma z njim osvojila še cezarja, najvišje francosko filmsko priznanje v kategoriji najboljšega animiranega kratkega filma. Tega ni pričakovala, najbolj pa je vesela, ko ii ljudje povedo, da je ogled filma pri njih naredil spremembo, da so se tudi doma začeli več pogovarjati o intimi in zgodovini intime.

Kandidati so bili še: 

  • Iztok Kovač, plesalec, koreograf in ena od osrednjih osebnosti slovenskega sodobnega plesa zadnjih desetletij pri nas. Umetniški vodja skupine EnKnapGroup in kulturnega centra Španski borci je prejemnik nagrade Ksenije Hribar za življenjsko delo na področju sodobnega plesa, priznanja Društva za sodobni ples Slovenije.
  • Nika Križnar, Ema Klinec, Timi Zajc in Anže Lanišek, smučarski skakalci, ki so na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju na tekmi mešanih ekip v Planici osvojili bronasto medaljo in s tem tudi prvo odličje za Slovenijo na največjem letošnjem športnem dogodku pri nas. 

Rok Kužel