Ime tedna je postal Darko Jorgić, namiznoteniški igralec, ki je na EP v bavarski prestolnici dosegel uspeh kariere. Osvojil je srebrno medaljo, z naslovom evropskega podprvaka pa poskrbel tudi za največji uspeh slovenskega namiznega tenisa.

Konkurenca bo vse večja in težja, vsak nasprotnik na drugi strani me bo želel premagati. Treba bo še več trenirati, ostati miren v glavi in uspeh bo vsekakor prišel. Slovenija počasi dobiva lepe in vrhunske rezultate. Kljub majhni številki igralcev upam, da se bomo v prihodnje še bolj približali Nemčiji.

Preostala kandidata:

Gorazd Hren, selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju, ki je na EP v Münchnu prejel spominsko nagrado za najuspešnejšo plezalno reprezentanco evropskega prvenstva. Slovenski plezalci so osvojili tri zlate in dve srebrni medalji.

Marko Topič, predstojnik Laboratorija za fotovoltaiko in optoelektroniko ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, ki je za izjemne prispevke in razvoj številnih sistemov na področju fotovoltaike prejel prestižno evropsko nagrado Alexander Edmond Becquerel.

Rok Kužel