Ime tedna je Goran Vojnović, scenarist in režiser dokumentarnega filma 2017. V njem je slabih pet let po zlati medalji slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu predstavil enega največjih uspehov slovenskega športa ter na celodnevnem športno-kulturnem dogodku v Stožicah gledalce popeljal v zakulisje evropskega prvenstva, ki je 2017 združilo Slovenijo.

Goran Vojnović je postal tudi Ime junija 2022.

"Mislim, da to je ena vrednost tega filma, da pokaže te fante - ne kakršni so sedaj, ko se pojavljajo pred kamerami, ampak kakšni so bili takrat, ko so to osvojili. Ta film ima svojo čustveno moč tudi v tem, da ti fantje zelo kmalu po osvojenem naslovu govorijo o tem."

Film 2017 je prvi dokumentarni film Gorana Vojnovića, ki upa, da bo (tudi) zaradi tega filma naslednjim športnim filmom nekoliko lažje, da bodo ustvarjani v boljših, primernejših pogojih. 

"Potrebovali bi več takih filmov, glede na to, da imamo radi šport, da smo športna država."

Kandidatki sta bili še:

Mojca MarjAna Kovač, umetnostna zgodovinarka in konservatorska svetnica, ki je v svoji dolgoletni praksi znala združevati delo na terenu s konservatorsko teorijo in uveljavitvijo slovenskega konservatorstva v širšem evropskem prostoru. Je prejemnica Steletove nagrade za življenjsko delo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Ženja Leiler Kos, direktorica Slovenske kinoteke, kulturne ustanove, ki je na canskem filmskem festivalu zmagala v okviru programa Skupni projekt restavriranja. Kot nosilci projekta bodo digitalizirali in nato digitalno restavrirali jugoslovansko filmsko klasiko Slike iz življenja udarnika. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Miha Švalj