Ime tedna je Jaka Kranjc, generalni sekretar pri Ekologih brez meja, kjer si med drugim uspešno prizadevajo za evropska mesta brez odpadkov in krožno gospodarstvo na lokalni ravni. Aktivno sodelujejo z občinama Bled in Gorje, ki sta po oceni organizacije Mission Zero Academy postali prvi evropski certificirani občini na poti do družbe brez odpadkov.

Ime tedna je Jaka Kranjc, generalni sekretar Ekologov brez meja, kjer aktivno sodelujejo z občinama Bled in Gorje, ki sta postali prvi evropski certificirani občini na poti do družbe brez odpadkov

Ime tedna je Jaka Kranjc, generalni sekretar pri Ekologih brez meja, kjer si med drugim uspešno prizadevajo za evropska mesta brez odpadkov in krožno gospodarstvo na lokalni ravni. Aktivno sodelujejo z občinama Bled in Gorje, ki sta po oceni organizacije Mission Zero Academy postali prvi evropski certificirani občini na poti do družbe brez odpadkov. Kdo je bolj zaslužen za cerfitikat, Ekologi brez meja ali občini?

"Zagotovo je to skupni trud. Mi smo jih usmerjali, jim pomagali z znanjem, s primeri od drugod, s predlogi in podporo, ampak večino dela sta seveda opravili občini sami, njihovi prebivalci."

Jaka Kranjc pojasnjuje tudi, kako je zastavljen certifikat in kakšen dosežek sta dve zvezdici od petih: 

"Namen certifikata je, da spodbuja odličnost. In ne odličnost tako, da v dveh letih prideš do petih zvezdic. Ker vedno govorimo, da je “zero waste” pot - konstantna avantura izboljšav, optimizacije, prilagajanja, nadgrajevanja ukrepov, so potrebni certifikati, ki nagrajujejo dolgoročno razmišljanje in ukrepanje. Dve zvezdici že sami po sebi pomenita dober dosežek."

Kandidata sta bila še:

Duba Sambolec, vizualna umetnica, ki se nenehno odziva na aktualno družbeno in politično dogajanje ter pomembno sooblikuje koncept razširjene umetnosti in javnega dialoga o sodobni umetnosti in kulturi. Je prejemnica nagrade Riharda Jakopiča za življenjsko delo, najvišjega nacionalnega priznanja za likovno umetnost. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919) 

Matija Pretnar, profesor na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko, ki je za predikcijo o razvoju programskih jezikov izpred desetih let prejel prestižno nagrado na področju programske opreme Test Of Time Award. Priznanje podeljuje evropska krovna konferenca o teoriji in praksi programske opreme ETAPS. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919) 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel