Ime tedna je Erika Žnidaršič, novinarka in voditeljica informativne oddaje Tarča na TV Slovenija. Za neumorno delo, izpolnjevanje poslanstva človeka, napredka in sočutja so jo bralke in bralci revije Ona med desetimi finalistkami izbrali za zmagovalko izbora Ona 365.

Ime tedna je Erika Žnidaršič, novinarka in voditeljica informativne oddaje Tarča na TV Slovenija

Ime tedna je Erika Žnidaršič, novinarka in voditeljica informativne oddaje Tarča na TV Slovenija. Za neutrudno delo, izpolnjevanje poslanstva človeka, napredka in sočutja so jo bralke in bralci revije Ona med desetimi finalistkami izbrali za zmagovalko izbora Ona 365.

"Ko očrniš sporočevalca, informacija postane neverodostojna, ne glede na to, da je bila podkrepljena z nekimi papirji in dokumenti, ker nihče ne gre tako daleč, da bi se lotil prebiranja dokumentacije."

Med drugim tudi poudarja razočaranost nad odnosi med novinarji samimi, saj pravi, da "ob tem, kako daleč smo šli kot novinarskih ceh, ostajam odprtih ust".

Za konec pa dodaja, da upanje za poglobljeno in strokovno novinarstvo še zmeraj ostaja, saj da imamo v zadnjih letih kljub vsemu več primerov takšnega delovanja.

Kandidata sta bila še:

Milan Zdravko Kovač, arhitekt, ki je na lastne stroške natisnil prvo berilo v ukrajinščini in tako prebeglim otrokom iz Ukrajine omogočil ohranjanje stika z domovino in z maternim jezikom. Brezplačno ga lahko dobijo v Logatcu in na Debelem rtiču, na voljo pa je tudi po pošti. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Matjaž Bunc, vodja katetrskega laboratorija UKC Ljubljana, kjer so z ekipo uvedli novo metodo zdravljenja bolezni trikuspidalne srčne zaklopke. Z nekirurškim pristopom bi lahko med bolniki zmanjšali smrtnost, ki je bila tudi 30 odstotna. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Miha Švalj