Ime tedna je Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih, ki po koncu najuspešnejše sezone v zgodovini ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije in po štirih letih odstopil s selektorskega mesta.

Ime tedna je Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih, ki po koncu najuspešnejše sezone v zgodovini ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije

Ime tedna je Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih, ki po koncu najuspešnejše sezone v zgodovini ni našel skupnega jezika s Smučarsko zvezo Slovenije in po štirih letih odstopil s selektorskega mesta: "Ne morem reči, da se ni nič spremenilo. A po vseh teh rezultatih smo postali večji, močnejši. Upam, da Sloveniji vsi naši uspehi nekaj pomenijo. Na koncu je prišla ta odločitev, da moram potegniti to drastično potezo, šokantno za vse. Tako za ekipo kot za mene. Vsak dan po tem je težji, nismo še preboleli tega. Največ, kar lahko po vseh teh rezultatih zahtevamo, je enakopravnost in da smo za to vsaj delno nagrajeni."

Zoran Zupančič ob vseh uspehih ne pozablja niti na svojo ekipo, ki je bila ključna za vrhunske rezultate ženske smučarsko skakalne ekipe: "Bili smo dobra ekipa, natančno smo vedeli, kaj je treba narediti. Za tem seveda stoji vsa ostala podpora, od mojih bližnjih pomočnikov, s katerimi smo se super ujeli. Zaupanje je bilo na koncu tako močno, da smo se tudi kljub manjšim napakam lahko hitro pobrali."

"Povedal sem, da odhajam na trg. To pomeni tudi domači trg. Sem odprt za pogovore, vsekakor pa je nesprejemljivo, da bi šli naprej po isti poti. Zahteve so minimalne, vse, kar zahtevamo, je enakopravnost."

Kadidatki sta bili še:
  • Tina Šutej, atletinja, ki je na svetovnem dvoranskem atletskem prvenstvu v Beogradu v skoku s palico preskočila 4,75 metra, upravičila vlogo favoritinje in osvojila bronasto medaljo. Tako je postala šesta Slovenka z medaljo na svetovnih dvoranskih prvenstvih. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)
  • Anja Rožen, učenka OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem, ki je med 600 tisoč sodelujočimi otroki z vsega sveta zmagala na mednarodnem natečaju Plakat miru. Tekmovanje vsako leto organizira mednarodna organizacija Lions Clubs International. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Glasujte tu!

Rok Kužel