Ime tedna sta postali Vesna Zakonjšek in Barbara Ploštajner, krajinska arhitektka in geografinja, ki sta pripravili in bdeli nad razpisno dokumentacijo 40 letne dejavnosti kozjanskega parka v Podsredi. Javni zavod je med številnimi nominacijami prejel svetovno nagrado Meline Mercouri, ki jo pod okriljem Unesca podeljujejo na področju varstva in upravljanja kulturnih krajin.

Ime tedna sta Vesna Zakonjšek in Barbara Ploštajner, krajinska arhitektka in geografinja, ki sta pripravili razpisno dokumentacijo 40-letne dejavnosti kozjanskega parka v Podsredi

Ime tedna sta postali Vesna Zakonjšek in Barbara Ploštajner, krajinska arhitektka in geografinja, ki sta pripravili in bdeli nad razpisno dokumentacijo 40-letne dejavnosti kozjanskega parka v Podsredi. Javni zavod je med številnimi nominacijami prejel svetovno nagrado Meline Mercouri, ki jo pod pokroviteljstvom Unesca podeljujejo na področju varstva in upravljanja kulturnih krajin.

"Prvih 20 let je bil poudarek delovanja Zavoda na objektih kulturne dediščine. Recimo grad Podsreda danes živi polno in vitalno življenje. Zadnjih 20 let pa smo prvenstveno namenili varstvu narave. Leto 1999 je za nas prelomno – takrat smo prvič naredili popis ptic in začeli oživljati travniške sadovnjake." – Vesna Zakonjšek

Glasujte za ime tedna

Rezultati

Kandidatki sta bili še

Vera Granfol, učiteljica na Osnovni šoli Gornja Radgona ter aktivna članica Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenja, ki med učnimi urami z različnimi akcijami opozarja na probleme sodobne družbe in mlade spodbuja k aktivni udeležbi v družbi. Za svoja prizadevanja je prejela nagrado za najboljšo učiteljico globalnega učenja.(Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Lila Prap, pisateljica in ilustratorka, ki je za ilustracije v avtorski slikanici Ptiči?! prejela nagrado Hinka Smrekarja. Kot so zapisali v utemeljitvi, je v svetu nasičenem s podobami dvomljive umetniške vrednosti, za dovzetne otroške duše izredno dragocena priložnost stika z zelo kakovostnimi ilustriranimi knjigami, kot so njene slikanice. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Uršula Zaletelj