Ime tedna sta Alenka Marovt in Boštjan Kogovšek, urednika oddaje Skupaj naprej, ki so jo v konstruktivni želji po iskanju rešitev za izhod iz zdravstvene, družbene in psihološke krize pripravili na POP TV in RTV Slovenija. V projektu sta se prvič združili največji medijski hiši ter z gosti v dvourni oddaji v živo odgovarjali na vprašanja povezana s pandemijo Covida 19.

Ime tedna sta Alenka Marovt in Boštjan Kogovšek, urednika oddaje Skupaj naprej

Ime tedna sta Alenka Marovt in Boštjan Kogovšek, urednika oddaje Skupaj naprej, ki so jo v konstruktivni želji po iskanju rešitev za izhod iz zdravstvene, družbene in psihološke krize pripravili na POP TV in RTV Slovenija. V projektu sta se prvič združili največji medijski hiši ter z gosti v dvourni oddaji v živo odgovarjali na vprašanja, povezana s pandemijo covida-19.

"Mislim, da je oddaja prišla v najbolj pravem trenutku. Če drugega ne, smo pokazali, da smo presegli delitve in naredili dejanski korak, ki smo ga morali. Za višji cilj smo pokazali, da med nami ni konkurence. Želeli smo povrniti zaupanje v oblast, znanost, stroko in človeka. To smo dokazali z izbiro gostov, ki poznajo družbeno dogajanje in ne taktizirajo." – Alenka Marovt

Oddajo Skupaj naprej, ki se je predvajala sočasno na TV SLO 1 in POP TV med 20.00 in 21.58, je v povprečju vsako minuto spremljalo 54 odstotkov gledalcev oziroma vsak drugi gledalec. Skupni doseg obeh oddaj je bil skoraj 700.000 različnih gledalcev.

"Vsem sporočam, da moramo najprej poskrbeti drug za drugega in sprejeti različne poglede na razmere, v katerih smo. Že sama sporočilnost prispevkov v oddaji se nanaša na skrbnost in sožitje v družbi, kajti individualizem pri tem ne pelje nikamor." – Boštjan Kogovšek

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Tomo Virk, literarni teoretik, esejist in prevajalec, ki je za prevod dela nemškega filozofa Wolfganga Jankeja Trojna dovršitev nemškega idealizma: Schelling, Hegel in Fichtejev nenapisani nauk prejel Jermanovo nagrado, priznanje Društva slovenskih književnih prevajalcev za prevode družboslovnih in humanističnih besedil iz tujih jezikov v slovenščino.

Andreja Slameršek, naravovarstvenica in borka za ohranitev tekočih rek, ki je uspela širši javnosti predstaviti pomen varovanja rek, vprašanje umestiti na politično agendo, s podporo nevladnih organizacij pa tudi ustaviti več načrtovanih hidroenergetskih projektov na Muri in Savi. Za predanost je prejela nagrado Wolfganga Staaba za varstvo narave 2021.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel