Ime tedna je postal Marjan Fabjan, najuspešnejši trener juda, ki je s svojimi varovankami osvojil kar šest olimpijskih kolajn. Za svoje delo in zasluge je prejel zlato medaljo mednarodne judo zveze, najvišje priznanje v tem športu.

Ime tedna je postal Marjan Fabjan, najuspešnejši trener juda, ki v trenutnem obdobju zatišja že sestavlja novo ekipo in z njo zastavlja cilje in program, da se bodo ti cilji nekoč morda izpolnili

Ime tedna je postal Marjan Fabjan, najuspešnejši trener juda, ki je s svojimi varovankami osvojil kar šest olimpijskih kolajn. Za svoje delo in zasluge je prejel zlato medaljo Mednarodne judoistične zveze, najvišje priznanje v tem športu. Še več, izročil mu jo je predsednik Mednarodne judoistične zveze Marius Vizer, ki je alfa in omega tega športa že približno 15 let.

"Nisem še slišal in nisem še videl, da bi prišel predsednik in osebno izročil priznanje. Mi je bilo pa v zelo veliko čast, da je sploh zavil z avtoceste, saj se običajno pelje le po ravnem z letali ali z avtom po relacijah med velikimi mesti. Prišel je na Lopato in mi osebno izročil nagrado. Pregledal je tudi vse prostore, v katerih je videl veliko zanimivosti, kar ga je mogoče spodbudilo za kakšno pomoč."

Seveda pa to še zdaleč ni prvič, ko so imeli v njegovem vadbenem centru mednarodni obisk. Pogosto ga obiščejo posamezniki in tudi reprezentance z vsega sveta. Tudi Japonci so vaši gostje.

"Klub so do zdaj obiskali tekmovalci iz 42 različnih držav. Tukaj so bili po teden, mesec, pol leta, tri dni. Vse pa je zanimala ena stvar: kako se pride do rezultata. Domov so šli z enim velikim presenečenjem. Spoznali so, da je formula čisto preprosta – pravilno delo, načrt in seveda odnos."

Izberite ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Sebastijan Pregelj, pisatelj, ki je za roman Vrnitev, šesti del Zgodb s konca kamene dobe, v katerem prepričljivo oriše čas koliščarskih naselij na Barju, prejel 25. večernico, nagrado Večera za mladinsko književnost. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919).

Luka Potočar, športni plezalec, ki je v finalu svetovnega prvenstva v Moskvi potrdil izjemno nadarjenost, v težavnosti priplezal do vrha in z osvojeno srebrno medaljo dosegel svoj največji uspeh kariere. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919).

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Miha Švalj