Ime tedna je postala Nina Kavzar, "delovodja" festivala Kamerat v Hrastniku, prvega festivala delavskega filma, ki je poklon zasavski delavski dediščini in dogodek, na katerem so osvetlili položaj kulture in delavstva v današnjem času.

Ime tedna je postala Nina Kavzar, "delovodja" festivala Kamerat v Hrastniku

Ime tedna je postala Nina Kavzar, "delovodja" festivala Kamerat v Hrastniku, prvega festivala delavskega filma, ki je poklon zasavski delavski dediščini in dogodek, na katerem so osvetlili položaj kulture in delavstva v današnjem času.

"Veliko starejših knapov je prišlo pogledat, kako smo mi na novo izkoristili njihov nekdanji delovni prostor. In bili so navdušeni. Všeč jim je bilo, kar smo naredili."

Organizacija takšnega festivala ni bil mačji kašelj, pravi Nina Kavzar. Kamerat v Hrastniku so želeli izpeljati že prejšnje leto, a zaradi epidemije ni uspelo. To leto so ga predstavili prvič, a imajo željo, da bi festival Kamerat v Hrastniku postal tradicija.

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidatki sta bili še:
  • Tina Antončič, urednica Infodroma, informativne oddaje za mlade, ki jo je mednarodna komisija združenja Global Youth & News Media nagradila s srebrno nagrado za odličnost v podajanju novic za otroke med pandemijo koronavirusne bolezni. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)
  • Nina Majcen, pobudnica akcije "Upokojence peljimo na volišča", pri kateri so se angažirali taksisti ter številni drugi posamezniki in stanovalcem domov za starejše občane ob zapletih glede glasovanja po pošti na referendumu ponudili brezplačen prevoz do volišč. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Maj Valerij