Ime tedna je postal Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške košarkarske reprezentance, ki je z izbrano vrsto dosegel zgodovinski uspeh. Brez izgubljene tekme so suvereno osvojili kvalifikacijski turnir v Litvi in se prvič v zgodovini uvrstili na olimpijske igre.

Ime tedna je Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške košarkarske reprezentance

Ime tedna je postal Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške košarkarske reprezentance, ki je z izbrano vrsto dosegel zgodovinski uspeh. Brez izgubljene tekme so suvereno osvojili kvalifikacijski turnir v Litvi in se prvič v zgodovini uvrstili na olimpijske igre: "V fante sem verjel že od prvega dne. Prepričali smo z odnosom, pripadnostjo slovenskemu dresu, nesebičnostjo. Nikoli nisem dvomil o njih."

Kot pravi, si v Tokio želijo iti maksimalno pripravljeni, zato si upa trditi, da še niso rekli zadnje besede.

"Zelo težko je opisati razpoloženje, ki ga imamo v ekipi. Že od prvega dne je fantastično, ne samo na treningih, tudi v prostem času, ko se združijo. So prava 'klapa'. Zato verjamem, da lahko na teh olimpijskih igrah prenesejo to energijo na preostale olimpijce."

Kandidata sta bila še:

Janja Majzelj, igralka in članica Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana, ki je na 45. dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu za sijajno igralsko kreacijo v predstavi Umetnost je omara prejela nagrado za najboljšo žensko stransko vlogo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Vladimir Rukavina, direktor festivala Lent, ki je v Mariboru tudi letos postregel s pestrim kulturnim dogajanjem. Na 36 prizoriščih se je skupaj zvrstilo 270 prireditev, dogajanje pa se z manjšimi dogodki nadaljuje skozi celotno poletje. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel