Ime tedna je postala Alenka Potočnik, predsednica Sindikata novinarjev Slovenije, kjer so se z ostalimi pobudniki protestno in solidarno odzvali na finančno izčrpavanje STA. S kampanjo Za obSTAnek želijo opozoriti na neodgovorno ravnanje vlade in zagotoviti obstoj profesionalnega, neodvisnega in nepristranskega javnega servisa.

Ime tedna je postala Alenka Potočnik, predsednica Sindikata novinarjev Slovenije, kjer so se z drugimi pobudniki protestno in solidarno odzvali na finančno izčrpavanje STA

Ime tedna je postala Alenka Potočnik, predsednica Sindikata novinarjev Slovenije, kjer so se z drugimi pobudniki s kampanjo Za obSTAnek protestno in solidarno odzvali na finančno izčrpavanje Slovenske tiskovne agencije. Z dejavnostjo želijo opozoriti na neodgovorno ravnanje vlade in zagotoviti obstoj profesionalnega, neodvisnega in nepristranskega javnega servisa. Javnost jih je pri tem podprla.

"Novinarji smo z naklonjenostjo javnosti dobili dodatno priznanje. Mislim, da se javnost predvsem v času koronakrize vse bolj zaveda pomena dobre obveščenosti ter tega, da novinarji opravljamo nadzorstveno funkcijo in da izvršujemo to ključno nalogo obveščanja javnosti." 

V enem tednu so s pobudo zbrali že 189.000 evrov. Odziv javnosti jih je navdušil.

"Vsa podpora, ki smo je deležni, nam daje energijo za delo, da ne popuščamo in da se ne pustimo ustaviti. Po drugi strani pa nam daje tudi finančno trdnost, vsaj za kakšen dodaten mesec, da v tem času mogoče tudi sodišče pove svoje."

Zaradi prekinitve financiranja Slovenske tiskovne agencije Društvo novinarjev skupaj s prijatelji STA-ja danes uradno začenja tudi posebno enomesečno kampanjo v podporo tiskovni agenciji. Cilj kampanje je zbrati čim več sredstev, ki bodo pomagala preživeti agenciji. Prispevek lahko nakaže kdor koli, in sicer s SMS-om s ključno besedo STA1 oziroma STA5 na 1919. zaobstanek.si.
Kandidata sta bila še:
  • Uroš Seljak, kozmolog in redni profesor na univerzi Berkeley v Kaliforniji, ki je za pomemben prispevek k razumevanju vesolja prejel prestižno Gruberjevo nagrado za kozmologijo. Njegov razvoj statističnih metod in pravilnih interpretacij kozmoloških podatkov predstavlja hrbtenico raziskav zgodnjega vesolja. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)
  • Viki Grošelj, alpinist, ki si je zamislil, prehodil in napisal vodnik po novi pešpoti Krona Slovenije. Krožna pot Ljubljana-Triglav-Stol-Grintovec-Ljubljana je dolga je 310 kilometrov, na njej je 15.000 višinskih metrov vzponov in spustov, mogoče pa jo je prehoditi v več etapah v 10 do 15 dneh. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel