Ime tedna je postal Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze, ki je v dveh dneh po ustanovitvi nove superlige z odločnim, učinkovitim odzivom ob podpori nogometne javnosti in najvidnejših tujih politikov preprečil, da bi ta projekt 12 evropskih velikih klubov zaživel.

Ime tedna je Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze, ki je v dveh dneh po ustanovitvi nove superlige z odločnim odzivom preprečil, da bi projekt zaživel

Ime tedna je postal Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze, ki je v dveh dneh po ustanovitvi nove superlige z odločnim in učinkovitim odzivom ob zasedanju izvršnega odbora Evropske nogometne zveze preprečil, da bi ta projekt 12 evropskih velikih klubov zaživel. Podprla ga je tudi nogometna javnost in najvidnejši tuji politiki.

"UEFA skupaj z nogometnim svetom nasprotuje temu sramotnemu egoističnemu predlogu klubov, ki jih bolj kot karkoli drugega vodi pohlep. Na naši strani so tudi ljudje in vlade. UEFA okoli 90 % denarja, ki ga ustvari, investira nazaj v nogomet. Bistvo superlige pa je denar, denar dvanajsterice."

Najprej je udeležbo odpovedalo šest angleških klubov, potem pa počasi še večina ostalih. Tako je Čeferin o razpletu razmišljal prejšnji teden na televiziji POP TV.

"Enostavno sem verjel v moč nogometa. V teh petih letih odkar sem tukaj sem spoznal enormno moč nogometa. Nogomet lahko začne ali ustavlja vojne, nogomet lahko sproža izjemne družbene premike."

Kandidata sta bila še:

Aleš Bošnjak, direktor Inštituta informacijskih znanosti IZUM, kjer so pred dnevi zagnali superračunalnik Vega. Ta največji računalnik v Sloveniji in eden najzmogljivejših v Evropi in svetu bo slovenskim in evropskim znanstvenikom omogočal sodelovanje v velikih mednarodnih raziskovalnih projektih.  (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919.)

Ana Lavrič, ena najvidnejših predstavnic slovenske umetnostne zgodovine v svoji generaciji, ki je prejela  nagrado Izidorja Cankarja za življenjsko delo pri raziskovanju starejše likovne umetnosti na Slovenskem. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919.)

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Maj Valerij