Ime tedna je postala Jasna Kržin Stepišnik, direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, izobraževalne ustanove, ki so jo pri Evropski komisiji prepoznali za najboljšo v Evropi na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter podelili nagrado Vet Excellence Award!

Direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, izobraževalne ustanove, ki so jo pri Evropski komisiji prepoznali za najboljšo v Evropi na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Ime meseca novembra je postala Jasna Kržin Stepišnik, direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, ki je med drugim prejela tudi nagrado Vet Excellence Award.

"Gre za prvo šolo iz Slovenije, ki je dobila to priznanje. Zato smo še toliko bolj veseli v imenu vseh šol in ocenjujemo, da bo to spodbuda tudi za druge šole, ki se trudijo v isti smeri: ustvariti najboljše mogoče pogoje za učenje na poklicnem in strokovnem izobraževanju," pojasnjuje Jasna Kržin Stepišnik. 

"Ta hip smo med desetimi največjimi šolskimi centri v Sloveniji. Približno 1300 dijakov, 450 študentov in 1500 odraslih udeležencev, ki so vključeni ali v formalne programe izobraževanja ali v različna usposabljanja in tečaje."

Naš izbor je potekal med tedenskimi zmagovalci, imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Glasovali so kandidati za ime tedna in izbrali tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec.

Kandidati so še bili:

  • Dušan Stefančič, ki so mu pri društvu Avstrijska služba v tujini podelili nagrado Austrian Holocaust Memorial Award za zasluge pri ohranjanju spomina na holokavst
  • Tadej Battelino, prejemnik najpomembnejše nagrade Mednaronega združenja za otroški in mladostniški diabetes
  • Primož Roglič, zmagovalec dirke po Španiji 2020
  • Vlado Kreslin, glasbenik, pesnik, skladatelj in kantavtor, ki v slovenski kulturni prostor prinaša duh svobode, solidarnosti, tolerantnosti in radosti življenja

Val 202