Ime tedna je postala Kristina Sepčič, redna profesorica na ljubljanski biotehniški fakulteti, ki so ji pri društvu Mlada akademija podelili naziv mentorica leta, za dosežke v biokemiji pa je prejela tudi Lapajnetovo nagrado.

Kristina Sepčič je redna profesorica na ljubljanski biotehniški fakulteti, pri društvu Mlada akademija pa so ji podelili naziv mentorica leta

Ime tedna je postala Kristina Sepčič, redna profesorica na ljubljanski biotehniški fakulteti, ki so ji pri društvu Mlada akademija podelili naziv mentorica leta, za dosežke v biokemiji pa je prejela tudi Lapajnetovo nagrado. Čeprav veliko dela in številni, s katerimi je sodelovala, pravijo, da jim je mentorica tudi zunaj študijskega in raziskovalnega procesa, pravi, da od službe odklopi, a nikoli ne odklaplja od ljudi.

"Zelo sem vesela, če študentje navežejo osebni stik z mano, trudim se, da ne pozabim odgovoriti na kakšno vprašanje. Bistvo vsega je komunikacija in trudim se, da je ta čim bolj osebne narave, pozitivno naravnana in upam, da mi je to uspelo."

Bolj kot v ciljih uživa na poti, ki jo na koncu pripelje do končnega cilja. Poleg biologije je njena druga največja ljubezen glasba, trenutno zgolj kot poslušalka. Pred predavanji vedno posluša energično glasbo, da v predavalnico pride polna energije.

"Kot majhna deklica sem raje opazovala rakovice na obali, kot da bi se igrala s punčkami. Biologija je bila edina premočrtna linija v mojem življenju. Študij in delo v biologiji sta nekaj, o čemer sem vedno sanjala."

Kandidati sta bila še:

Luka Horjak, dijak I. gimnazije v Celju, ki je na 61. mednarodni matematični olimpijadi med 616 tekmovalci osvojil 22. mesto in s tem tudi prvo zlato medaljo za Slovenijo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Nina Zdravič Polič, muzejska svetnica v Slovenskem etnografskem muzeju, ki je za pionirsko sooblikovanje muzejske krajine v Sloveniji prejela Valvasorjevo nagrado za življenjsko delo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Izberite ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel