Prvo pokoronsko Ime tedna je postal Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite, ki je v največji civilnodružbeni akciji od osamosvojitve v povprečju vsak dan aktivirala in koordinirala delo več kot 3000 pripadnikov, ti pa so skupno opravili več kot 200.000 delovnih dni. Šestan, ki pravi, da takšnih situacij niso vajeni niti pripadniki civilne zaščite ne zdravstveni sistem, poudarja, da je zadovoljen z njihovim delom: "Šlo je za najširšo akcijo v vsej zgodovini Slovenije, prvi izziv pa so predstavljale premajhne zaloge v skladiščih. Vsi smo bili postavljeni pred izziv, da smo morali določili prioritete."

Poveljnik civilne zaščite, ki je v največji civilnodružbeni akciji od osamosvojitve v povprečju vsak dan aktivirala in koordinirala delo več kot 3000 pripadnikov, ti pa so skupno opravili več kot 200.000 delovnih dni

Srečko Šestan, poveljnik civilne zaščite, je postal ime meseca junija. V pogovoru na začetku meseca je dejal, da je šlo za najširšo akcijo v vsej zgodovini Slovenije, prvi izziv pa so predstavljale premajhne zaloge v skladiščih. Spominja se, da so imeli veliko izzivov, kar so skušali pri ažuriranju državnega načrta tudi doreči.

"Velik poudarek je na ministrstvih, da sami pogledajo, kje so imeli težave, in predlagajo, da stvari dopolnimo v načrtu.”

Kandidati so bili še:

Darko Đurić, paraplavalec, ki je sklenil svojo profesionalno športno pot.

Mojca Matičič, infektologinja in vodja klicnega centra za informacije o koronavirusu, ki je med epidemijo koronavirusne bolezni 19 prejel več kot 50.000 klicev.

Žiga Zaplotnik, meteorolog z ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko ter pobudnik projekta RESCCCUE.

Vesna Fabjan, dolgoletna slovenska reprezentantka v smučarskem teku, ki je končala svojo bogato športno kariero, največji uspeh je dosegla na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je osvojila bronasto medaljo.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202