Ime tedna je Nevenka Mlinar, splošna zdravnica v Desklah in prva podpisana na pozivu zdravnikov in zobozdravnikov Goriške regije k odgovornejšemu pristopu odločevalcev do problematike okolja

Splošna zdravnica v Desklah in prva podpisana na pozivu zdravnikov k odgovornejšemu pristopu odločevalcev do problematike okolja: "Toliko nepotrebnih smrti mi ni več dalo spati"

Nevenka Mlinar je splošna zdravnica v Desklah in prva podpisana na pozivu zdravnikov in zobozdravnikov Goriške regije, ki ga množično podpisujejo zdravniki iz vse Slovenije, k odgovornejšemu pristopu odločevalcev do problematike okolja. Zaskrbljeni so predvsem zaradi dovoljenih mejnih vrednosti izpustov in škodljivih posledic sežigalnice odpadkov v Anhovem na zdravje ljudi v srednji Soški dolini. Po imenu tedna je postala še ime meseca januarja.

“Naše zahteve so jasne, želimo, da se odločevalci bolj odgovorno obnašajo pri postavljanju normativov v zvezi z varovanjem okolja in zaščito zdravja ljudi.”

Kandidatke so še bile:

Karina Ditz iz Sindikata poklicnih voznikov Slovenije, ki so na božično jutro obdarovali voznike tovornih vozil, ki so zaradi praznikov obtičali na počivališčih po Sloveniji.

Aida Kamišalić Latifić, raziskovalka na fakulteti za elektrotehniko in informatiko v Mariboru prejemnica naziva inženirka leta 2019.

Danica Avsec iz Slovenija-transplanta, osrednje ustanove, ki uspešno povezuje nacionalni program zdravljenja s presaditvijo delov človeškega telesa.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202