Ime tedna je Tilka Jamnik, knjižničarka in promotorka branja ter dobrih knjig, vneta zagovornica družinskega branja, ki spodbuja starše, da berejo svojim predšolskim otrokom

Ime tedna je Tilka Jamnik, prejemnica nagrade za vseživljenjsko delo, ki jo podeljuje Mednarodna zveza za pismenost

Tilka Jamnik, knjižničarka in promotorka branja ter dobrih knjig, vneta zagovornica družinskega branja, ki spodbuja starše, da berejo svojim predšolskim otrokom. Za njena prizadevanja ji je Mednarodna zveza za pismenost podelila nagrado za vseživljenjsko delo, predanost ter izjemne dosežke na področju pismenosti.

Pravi, da je družinsko branje od nekdaj del človeškega bivanja:

“Matere so od nekdaj vedele, da je otrokom treba brati, sicer naše ljudsko slovstvo ne bi imelo toliko ugank, uspavank in zgodb. Od rojstva naprej smo lačni besede, branje je temelj za uspešno učenje in bogati človekovo življenje.”

Ob tem pa poudarja, da ob branju ne rastejo samo otroci, ampak tudi njihovi starši in dodaja:

“Ena knjiga na dan odžene zdravnika stran.”

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Dušan Tomažič, radijski in televizijski napovedovalec, dobitnik nagrade kristalni mikrofon, ki jo podeljuje Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije. Enega najbolj prepoznavnih glasov v Sloveniji odlikuje premišljena in dovršena interpretacija raznovrstnih besedil, kultiviranost in prijetna domačnost.

Edward Clug, koreograf in umetniški direktor mariborskega Baleta, ki je za svoje delo Patterns in 3/4, ki ga je ustvaril za Stuttgartski balet, prejel nemško gledališko nagrado faust za prelomne stvaritve za nemško gledališče v kategoriji najboljša koreografija letošnjega leta.

 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel