Ime tedna je postal Mihael Tomše, občinski redar v Piranu, ki je med intervencijo gašenja požara v starem mestnem jedru brez zaščite pred dimom stekel v gorečo hišo, našel pogrešanega 12-letnega dečka in ga rešil v zadnjem trenutku.

Ime tedna je Mihael Tomše, občinski redar v Piranu, ki je iz goreče hiše rešil dečka

Mihael Tomše, občinski redar v Piranu, ki je med intervencijo gašenja požara v starem mestnem jedru brez zaščite pred dimom stekel v gorečo hišo, našel pogrešanega 12-letnega dečka in ga rešil v zadnjem hipu.

"Deček je na srečo takoj odprl vrata, vendar je bil že v zelo slabem stanju. Hitro sem ga prijel za roko in upal, da bo lahko hodil do reševalcev. Dim ga je že preveč zdelal, zato sem ga moral vzeti v naročje in ga odnesti na prosto."

Občinski redarji niso najbolj priljubljeni uslužbenci, vendar so izkušnje s strankami zelo različne. Mihael Tomše pravi, da naj tisti, ki parkirajo na mestu za invalide, tudi vzamejo njihovo invalidnost.

"Naše delo je nehvaležno. Krivdo za ta negativni prizvok ob besedi redar delno nosimo sami, delno pa jo nosi občina. Vedno se da storiti nekaj več."

Glasuj za ime tedna

Rezultati

GLASOVALI STE ŠE ZA:

Breda in Tine Varl, umetniški vodji Lutkovnega gledališča Maribor, ki sta za vrhunske stvaritve na področju lutkovne umetnosti prejela Klemenčičevo nagrado, najvišje priznanje za življenjsko delo na področju lutkarstva in lutkovne umetnosti v Sloveniji.

Marjetka Podobnik, raziskovalka na Kemijskem inštitutu, kjer so pridobili nov krio-elektronski mikroskop. Ta 2,5 milijona vredna naložba je prva te vrste v Sloveniji in bo omogočila preučevanje velikih bioloških molekulskih sistemov v naravnem stanju.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel