Ime tedna je postala Anita Šumer, avtorica knjige Drožomanija, prve in najobsežnejše slovenske knjige o peki kruha in peciva z drožmi. Knjigo so na izboru Gourmand World Cookbooks Awards v Macau, kjer so se za nagrade potegovale kuharske knjige iz 216 držav sveta, razglasili za najboljšo knjigo o kruhu na svetu.

Avtorica knjige Drožomanija, ki je na izboru najboljših kuharskih knjig na svetu v Macau prejela nagrado za najboljšo knjigo o kruhu

Ime julija je Anita Šumer, avtorica knjige Drožomanija, ki je za prvo slovensko knjigo o peki z drožmi na izboru najboljših kuharskih knjig na svetu v Macau prejela nagrado za najboljšo knjigo o kruhu.

Kaj sploh so droži? “Droži so naravno vzhajalno sredstvo. So preprosta zmes moke in vode, ki na toploti sčasoma začne fermentirati.”

KANDIDATI SO BILI ŠE:

Bronja Žakelj, pisateljica, ki je za svoj prvenec Belo se pere na devetdeset, eno najbolj branih knjig lanskega leta pri nas, prejela nagrado kresnik.

Renata Dacinger, urednica in voditeljica oddaje Ugriznimo znanost na TV Slovenija, ki jo je Združenje britanskih znanstvenih novinarjev v kategoriji video nagradilo s prvo nagrado.

Janko Petrovec, dopisnik RTV Slovenija iz Rima, ki je za svoj dokumentarni film Malta – temni obrazi skokovite gospodarske rasti prejel ugledno italijansko nagrado Cristiana Matano.

Petra Vladimirov, psihologinja in vzgojiteljica v Vzgojnem zavodu Kranj, ki se je z mladimi varovanci že petič zapored peš odpravila na več kot 170-kilometrsko pot iz Kranja do Pirana.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202