Ime tedna je Ninna Kozorog, zdravnica na UKC Maribor in humanitarka, ki poleg službe opravlja številne prostovoljne dejavnosti, opozarja na težave in pomaga ranljivim skupinam mladih, socialno ogroženim starostnikom in brezdomcem. Je naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi.

Zdravnica v UKC Maribor in humanitarka, pa tudi naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi

Ime meseca je Ninna Kozorog, zdravnica v UKC Maribor in humanitarka, ki poleg službe opravlja številne prostovoljne dejavnosti, opozarja na težave in pomaga ranljivim skupinam mladih, socialno ogroženim starostnikom in brezdomcem. Je naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi.

“Jaz se že od začetka, odkar vem zase, ukvarjam s prostovoljstvom. To je nadgradnja mojega poklica, je del mojega prostega časa. Vse to se prepleta, to sem jaz!”

“V tem kapitalističnem svetu smo pozabili, kako biti prijazen do drugega. Na primer prinesti sodelavcu kavo, se nekomu nasmehniti,” pravi Ninna Kozorog, ki tudi spodbuja akcijo naključne prijaznosti. Na medijsko izpostavljenost je na začetku gledala bolj kot na oviro pri svojem poklicu.

“Takrat sem težko sprejemala pohvale in medijsko pozornost, ker mi je vse to prineslo veliko polen pod noge. Zdaj pa vidim te pohvale kot potrdilo, da gremo v pravo smer.”

KANDIDATI SO ŠE BILI:

Stanka in Marko Pretner z Ekološke turistične k metije pri Plajerju v Trenti, ki je po izboru bralcev spletnega portala The Guardian najboljša turistična kmetija v Evropi.

Zala Kacafura Stanič in Sanja Feltrin osnovnošolki z Mosta na Soči, ki sta v Bruslju na finalu Evropskega denarnega kviza osvojili prvo mesto.

Andrej Rozman – Roza, pesnik, dobitnik desetnice za Pesmi iz galerije, v katerih na razigran in duhovit način mladim bralcem predstavlja 33 znamenitih slik iz Narodne galerije.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202