Ime tedna sta postali Mirjam Hadalin Makuc in Adrijana Mavri, vzgojiteljici v cerkljanskem vrtcu, ki sta z otroki pripravili "malo Laufarijo". Otroci so v vrtcu naredili maske, sešili obleke treh najzahtevnejših likov (Pusta, Ta smrekovega in Ta bršljanovega), pri ostalih likih so pomagali še starši. Mala laufarija je letošnja novost tradicionalne Laufarije.

To je obtožnica cesarsko-kraljeve sodnije, ki pust obtoži za vse traparije: "Pust je kriv, de se je v Cerknem zgodilu velik slabga, ztu ga bomo v nedejle obtožil, de je kriv, pa nucal bomo vod, tako da bo vsega slabga konc in se bo lahko začel pomlad."

Vzgojiteljici v cerkljanskem vrtcu, ki sta skupaj z otroki pripravili “malo laufarijo”

Ime marca sta Mirjam Hadalin Makuc in Adrijana Mavri, vzgojiteljici v cerkljanskem vrtcu, ki sta skupaj z otroki pripravili “malo laufarijo” in tako popestrili letošnjo tradicionalno prireditev.

To je obtožnica cesarsko-kraljeve sodnije, ki pust obtoži za vse traparije: “Pust je kriv, de se je v Cerknem zgodilu velik slabga, ztu ga bomo v nedejle obtožil, de je kriv, pa nucal bomo bot, tako da bo vsega slabga konc in se bo lahko začel pomlad.

KANDIDATI SO BILI ŠE:

Tomo in Bojana Križnar, humanitarna delavca, ki sta skupaj z organizacijo Hope v sudanski Darfur poslala napravo za vrtanje vodnih vrtin.

Gala Alica Ostan Ožbolt, mlada članica organizacijskega odbora slovenskega dela svetovnega Podnebnega štrajka.

Robert Kranjec, smučarski skakalec, ki je letos v Planici končal svojo bogato športno pot in se upokojil kot letalec z največ poleti čez dvestotico.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202