Ime tedna je Igor Cesarec, ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu. Pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov, ki delujejo v tujini, z raziskovalnimi ustanovami in gospodarstvom v Sloveniji. Igor Cesarec: "Naš član bi lahko bil tudi Luka Dončić, na tekmi v New Yorku ga bomo vprašali, če se nam bo pridružil v društvu."

"Mi pomagamo tistim, ki si želijo v tujino in tudi tistim, ki se želijo vrniti nazaj v Slovenijo. Opažamo, da se ljudje radi vračajo, če le imajo možnost za to. Pomagamo tudi pri tem, da povežemo podjetja v Sloveniji in raziskovalce, ki se želijo vrniti."

Ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu in pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov v tujini s Slovenijo

Ime januarja je Igor Cesarec, ustanovitelj Društva v tujini izobraženih Slovencev ki združuje več kot 1.300 članov po vsem svetu in pomembno prispeva k sodelovanju slovenskih strokovnjakov v tujini s Slovenijo.

“Mi pomagamo tistim, ki si želijo v tujino in tudi tistim, ki se želijo vrniti nazaj v Slovenijo. Opažamo, da se ljudje radi vračajo, če le imajo možnost za to. Pomagamo tudi pri tem, da povežemo podjetja v Sloveniji in raziskovalce, ki se želijo vrniti.”

KANDIDATI SO ŠE BILI:

Tatjana Oblak Milčinski z Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, ki je v Cankarjevem letu skupaj s partnerji pripravila več kot 200 različnih dogodkov, posvečenih spominu na velikega književnika.

Samo Zver, predstojnik kliničnega oddelka za hematologijo UKC, kjer do  pred 30 leti opravili prvo zdravljenje s presaditvijo krvotvornih matičnih celic pri nas in začeli do takrat neozdravljive bolezni uspešno zdraviti.

Vasja Samec,  folklornik in folklorist, ki je za svoj ustvarjalni opus in pedagoško delo prejel zlato plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za življenjsko delo.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202