Jure Longyka, avtor in voditelj oddaje Izštekani, ki že 25 let spodbuja, podpira in odkriva nove pa tudi stare slovenske glasbene ustvarjalce. Obletnico in poklon glasbi je pospremil z dvojnim ekskluzivnim in obakrat razprodanim koncertom Izštekanih 25 v Kinu Šiška.

Ime tedna je postal Jure Longyka, avtor in voditelj oddaje Izštekani, ki že 25 let spodbuja, podpira in odkriva nove pa tudi stare slovenske glasbene ustvarjalce

"Včasih smo se lovili in dobivali sive lase zaradi pomanjkanja opreme, danes pa se izgubljam in lovim v digitalnem svetu."

Obletnico in poklon glasbi je pospremil z dvojnim ekskluzivnim in obakrat razprodanim koncertom Izštekanih 25 v Kinu Šiška.

"Stvar je brez dvoma prerasla moje muhe, želje in tudi osebnost. Na nek način sem postal služabnik lastne oddaje."

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Igor Grdina, literarni zgodovinar, ki je v letu, ko obeležujemo 100 letnico smrti Ivana Cankarja izdal pisateljevo biografijo “Ivan Cankar: Portret genija”. V knjigi je združil literarno in zgodovinsko znanost ter ustvaril strokovno poglobljeno delo, usmerjeno k pisateljevemu življenju.

Roman Jerala, znanstvenik na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, kjer so v teh dneh uspešno objavili kar tri prodorne članke v prestižnih znanstvenih revijah. Hkrati je prvopodpisani pod javno pismo, v katerem znanstveniki vlado pozivajo k večji podpori vrhunske znanosti pri nas.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel