Ime tedna je postala Polona Prosen, programska soselektorica Ane Desetnice, enaindvajsetega mednarodnega festivala uličnega gledališča. Z več kot tridesetimi cirkuškimi, gledališkimi in ognjenimi predstavami je Ana Desetnica na ulice in trge enajstih slovenskih mestih privabila številne obiskovalce in umetnike.

Ime tedna je postala Polona Prosen, programska soselektorica Ane Desetnice, enaindvajsetega mednarodnega festivala uličnega gledališča

Za ime tedna ste izbrali Polono Prosen, programska soselektorica Ane Desetnice, ki pri tem mednarodnem festivalu uličnega gledališča sodeluje že dolgo.

"Ano Desetnico poznam že več kot 15 let. Najprej kot gledalka, potem kot prostovoljka, zdaj kot producentka."

Z več kot tridesetimi cirkuškimi, gledališkimi in ognjenimi predstavami je Ana Desetnica na ulice in trge enajstih slovenskih mestih privabila številne obiskovalce in umetnike.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Kandidata sta še bila:

Eka Vogelnik, ilustratorka in gledališka ustvarjalka, ki je sodelovala pri več kot petdesetih umetniških uprizoritvah, mnogih televizijskih oddajah in ilustrirala več kot 30 knjig. Izjemni opus njenega delovanja lahko spoznamo tudi na razstavi "Lutke v maskah" v ljubljanski Galeriji Kresija.

Olmo Omerzu, slovenski režiser, na 53. filmskem festivalu v Karlovih Varih je za Zimske muhe prejel nagrado za režijo. Film pripoveduje o izmuzljivih vezeh fantovskega prijateljstva in neukrotljivi želji po doživetjih in je nastal v češko-slovensko-poljsko-slovaški koprodukciji.

Rok Kužel