Ime tedna je postal Miha Kos, vodja Hiše eksperimentov, kjer z inovativnostjo pri spodbujanju ustvarjalne radovednosti otrok in mladih, že več kot 20 let skrbi za neprecenljiv prispevek k promociji znanosti

Vodja hiše eksperimentov: "Najlepše je, ko vidiš, da ljudje z našo pomočjo spreminjajo svoje življenje in vzgajajo kritično mnenje.”

Ime meseca je postal Miha Kos, vodja Hiše eksperimentov, kjer z inovativnostjo pri spodbujanju ustvarjalne radovednosti otrok in mladih, že več kot 20 let skrbi za neprecenljiv prispevek k promociji znanosti. Za številne dejavnosti ga je z medaljo za zasluge odlikoval tudi predsednik republike.

“Možgani so kot prstni odtisi. Eni so bolj dovzetni za fiziko, drugi za ekonomijo, tretji za politiko. Moraš slišati, kje najbolje zveniš. V šolah ne bi smeli imeti učiteljev, ki so samo to. Morali bi imeti navduševalce. Šola bi morala biti varen prostor za delanje napak.”

Glasuj za ime meseca

Rezultati

Kandidati so bili še: 

Damjan Osredkar z oddelka za nevrologijo ljubljanske Pediatrične klinike, eden najbolj zaslužnih, da so bolniki s spinalno mišično atrofijo začeli dobivati revolucionarno zdravilo, ki ustavi napredovanje te hude bolezni. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Luka Dončić, ki je pri komaj pri 19 letih v Evropi dosegel vse, kar je mogoče v košarki doseči, med drugim pa postal prvi Slovenec in prvi najstnik sploh z nazivom najkoristnejši igralec Evrolige. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

Maruša Zorec, arhitektka, ki so jo skupaj z drugimi arhitekti z vsega sveta izbrali za sodelovanje na letošnjem arhitekturnem bienalu v Benetkah. Z ekipo je pripravila svoj odziv na manifest “Freespace” kuratork bienala Yvonne Farrell in Shelley McNamara. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919.)

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202