Ime tedna je Gordan Petronijevič, Slovenjgradčan, ki je, potem ko je slišal vpitje in v deroči reki uzrl otroške roke, brez pomisleka zabredel v ledeno mrzlo vodo in iz nje rešil 9-letnega dečka. Ta je poskušal uloviti žogo, ki je padla v vodo med igro nogometa, a ga je narasla reka presenetila in odnesla skoraj kilometer daleč.

Ime tedna Gordan Petronijevič je, potem ko je slišal vpitje in v deroči reki uzrl otroške roke, brez pomisleka zabredel v ledeno mrzlo vodo in iz nje rešil 9-letnega dečka

Ime tedna je Gordan Petronijevič, Slovenjgradčan, ki je, potem ko je slišal vpitje in v deroči reki uzrl otroške roke, brez pomisleka zabredel v ledeno mrzlo vodo in iz nje rešil 9-letnega dečka. Ta je poskušal uloviti žogo, ki je padla v vodo med igro nogometa, a ga je narasla reka presenetila in odnesla skoraj kilometer daleč. "Zagledal sem žogo v vodi in takoj sem vedel, kaj se je zgodilo, da je otrok v vodi. Potok je bil zelo deroč, otrok pa zelo šokiran."

"Niti malo nisem razmišljal, preden sem se pognal v vodo. Ne vem, če je bila mrzla, ne spominjam se, izgleda je adrenalin naredil svoje."

Kandidata sta bila tudi:

Jernej Slivnik, 17-letni sedeči smučar, edini predstavnik Slovenije na paraolimpijskih igrah v Pjongčangu. Po uvodnem veleslalomu in zanj krstni tekmi na največjih tekmovanjih je ostal brez uvrstitve, na slalomu pa se je kljub zdravstvenm težavam odrezal bolje in zasedel 12 mesto.

Primož Ziherl, profesor biofizike z ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko, ki so ga člani Mlade Akademije med 94 nominiranimi profesorji izbrali za mentorja leta. V utemeljitvi nagrade so zapisali, da ni samo izjemen fizik, ampak, da ima tudi sposobnost najzapletenejše stvari narediti preproste, svojim študentom pa odpira vrata do študija na tujih znanstvenih institucijah.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel