Ime tedna je Matic Vizjak, inovativni mladi kmet leta. Na ekološki kmetiji v Šmarju pri Jelšah na eni strani ohranja stare načine pridelovanja hrane, na drugi pa svoje izdelke ponuja na spletni strani kmetije. Njihova moka je mleta na starih mlinskih kamnih, ukvarja se s čebelarstvom, zadnja leta pa se posveča predvsem pridelavi in predelavi čilijev.

Ime tedna je Matic Vizjak, inovativni mladi kmet leta, ki se v zadnjih letih ukvarja predvsem s čiliji

Ime tedna je Matic Vizjak, inovativni mladi kmet leta. Na ekološki kmetiji v Šmarju pri Jelšah na eni strani ohranja stare načine pridelovanja hrane, na drugi pa svoje izdelke ponuja na spletni strani kmetije. Njihova moka je mleta na starih mlinskih kamnih, ukvarja se s čebelarstvom, zadnja leta pa se posveča predvsem pridelavi in predelavi čilijev.

"Rdeča nit naše kmetije je čili in zadnji hit čili vino, za katerega smo na vinarskem tekmovanju v New Yorku prejeli tri odličja," Matic Vizjak.

Kandidata sta bila še:

Saša Pavček,  dobitnica letošnjega Borštnikovega prstana za življenjsko delo. V svoji izjemni igralski karieri je igrala več kot 120 različnih vlog v gledališču, filmih in na televiziji,  je redna profesorica na AGRFT, pa tudi slovenska rekorderka z več kot 500 ponovitvami monokomedije Bužec on, bušca jaz.

Kristjan Musek Lešnik, pobudnik več mesecev trajajoče akcije Skupaj smo večji, v kateri so otroci in starejši iz vse Slovenije narisali 30 tisoč risb, prejšnji teden pa so jih na travniku pri Brezovici sestavili v največjo risbo na svetu. Cilj projekta je mladim dati izkušnjo, da lahko v sodelovanju ustvarijo in dosežejo veliko več kot vsak sam.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Rok Kužel