Ime tedna je Miro Majcen. Fotograf, specializiran za koncertno in letalsko fotografijo, edini uradni fotograf legendarne skupine Rolling Stones iz Slovenije

Ime tedna je Miro Majcen; fotograf, specializiran za koncertno in letalsko fotografijo, edini uradni fotograf legendarne skupine Rolling Stones iz Slovenije

Ime tedna je Miro Majcen, fotograf, specializiran za koncertno in letalsko fotografijo, edini uradni fotograf legendarne skupine Rolling Stones iz Slovenije. Njegovo fotografijo s septembrskega koncerta v Spielbergu v Avstriji si je Mick Jagger izbral za naslovno na svojem profilu na Facebooku.

"Pri taki količini fotografij, kot jih je videl Mick Jagger o sebi, in da izbere ravno tvojo fotografijo ... Izjemno! Spoznal sem celo skupino, a odnos z Rolling Stonsi je bil strogo profesionalen. Pošalili so se 'Naredi nas lepe!' in to je to."


Kandidata sta bila še:

Hana Slak, filmska režiserka, avtorica filma Rudar, ki so ga začeli predvajati v naših kinematografih. Gre za pretresljivo resnično zgodbo o zasavskem rudarju, ki ga pošljejo odkopat zazidan rov, tam pa najde posmrtne ostanke usmrčenih po drugi svetovni vojni. Na letošnjem Festivalu slovenskega filma je omenjeni film prejel tri vesne in je slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja.

Milček Komelj, umetnostni zgodovinar, dobitnik letošnjega kritiškega peresa. Nagrado je prejel za izjemno angažiranje pri raziskovanju slovenske novejše umetnostne zgodovine. V njegovi bibliografiji je najti približno 2.000 objav, je pa tudi kot edini slovenski umetnostni zgodovinar redni član Evropske akademije znanosti in umetnosti v Salzburgu.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202