Ime tedna je postal Vincenc Draksler, dobrotnik iz Kranja, ki je v 17 letih za najbolj ranljive skupine namenil skoraj 2,5 milijona evrov. Pomagal je številnim mladim, ki so bili odrinjeni na rob družbe, njegova zadnja donacija pa je bila za nove prostore Materinskega doma Gorenjske, ki zdaj deluje na Jesenicah.

Ime tedna je Vincenc Draksler, dobrotnik iz Kranja, ki je v 17 letih za najbolj ranljive skupine namenil skoraj 2,5 milijona evrov

Ime tedna je postal Vincenc Draksler, dobrotnik iz Kranja, ki je v 17 letih za najbolj ranljive skupine namenil skoraj 2,5 milijona evrov. Pomagal je številnim mladim, ki so bili odrinjeni na rob družbe, njegova zadnja donacija pa je bila za nove prostore Materinskega doma Gorenjske, ki zdaj deluje na Jesenicah.

Kandidata sta bila tudi:

Janez Plavec s Kemijskega inštituta v Ljubljani, ki je skupaj s kolegi raziskovalci odkril doslej neznane prostorske strukture DNK. Te ponujajo nova razumevanja razvoja različnih bolezni ter možnost razvoja novih zdravil.  Članek o odkritju je izšel v ugledni strokovni reviji Nature Communications.

Damir Skomina, nogometni sodnik, ki je z ekipo pomočnikov sodil na finalu Evropske lige med Manchester Unitedom in Ajaxom. Tako je postal prvi Slovenec v zgodovini samostojne Slovenije, ki je delil pravico na enem od sklepnih dejanj evropskih nogometnih tekmovanj članske kategorije.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Glasuj za ime tedna!

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel