Ime tedna je postal Oto Luthar, direktor znanstveno raziskovalnega centra SAZU in eden od pobudnikov Shoda za znanost, kjer je več kot tisoč znanstvenikov opozorilo na slabe razmere za delo in od vlade zahtevalo, da jim do leta 2020 nameni odstotek BDP-ja.

Slovenija je po podatkih OECD druga najslabša po deležu BDP, ki ga iz javnih sredstev namenja raziskovanju.

Ime tedna je postal Oto Luthar, direktor Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU in eden od pobudnikov Shoda za znanost, na katerem je več kot tisoč znanstvenikov opozorilo na slabe razmere za delo in od vlade zahtevalo, naj jim do leta 2020 nameni odstotek BDP-ja.

"Mladi svojo priložnost iščejo v tujini. Kar ni slabo. Slabo je to, da k nam nihče ne pride, ker nimamo kaj ponuditi."

Kandidata sta bila še:

  • Rok Zavrtanik, direktor založbe Sanje in eden od nosilcev projekta Noč knjige. Z več kot 200 organizacijami je združil različne generacije, ki so se pisani besedi poklonili na številnih dogodkih v 140 krajih Slovenije. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)
  • Tina Trstenjak, judoistka, ki je na evropskem prvenstvu v Varšavi osvojila zlato medaljo v kategoriji do 63 kg. Aktualna olimpijska in svetovna prvakinja iz celjskega Sankakuja je tako ubranila evropski naslov iz Kazana 2016. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Glasuj za ime tedna!

Rezultati

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202