Ime tedna je Dejan Savić iz Greenpeacea Slovenija, ene od več kot 70 civilnodružbenih organizacij, združenih v iniciativo Break Free v Sloveniji. Na podnebni budnici so z več kot 5.300 podpisniki opozorili na prazne obljube Pariškega sporazuma in zahtevali ambicioznejšo podnebno politiko.

"Energetika ni stvar strokovnjakov, onesnaževanje okolja je stvar vseh nas."

Ime tedna je Dejan Savić iz Greenpeacea Slovenija, ene od več kot 70 civilnodružbenih organizacij, združenih v iniciativo Break Free v Sloveniji. Na podnebni budnici so z več kot 5300 podpisniki opozorili na prazne obljube Pariškega sporazuma in zahtevali ambicioznejšo podnebno politiko.

"Pri projektu TEŠ 6 je zatajila država v celoti in zatajili smo kot družba. Preteklost je črna, ampak razmišljati moramo od danes naprej."

Kandidata sta bila še:

Jure Kotnik, arhitekt, ki je za projekte vrtcev v Javorniku in Ljubljani ter stanovanjske hiše v Dobji vasi prejel nagrado "40 under 40". Evropski center za arhitekturo, oblikovanje in urbane študije priznanje podeljuje najbolj perspektivnim evropskim arhitektom in oblikovalcem pod 40. letom starosti.

Peter Boštjančič, dramski igralec Slovenskega narodnega gledališča Maribor, ki je v petintridesetih letih gledališkega dela ustvaril okoli 100 gledaliških vlog in sodeloval v več kot dvajsetih filmih. Pri Združenju dramskih umetnikov Slovenije so mu podelili odličje Marija Vera za življenjsko delo.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202