Ime tedna je Andrej Štremfelj, legenda slovenskega alpinizma in himalajec, ki je v svoji bogati karieri postavil prenekatere mejnike. Doma in v tujini je preplezal številne prvenstvene smeri ter vplival na generacije alpinistov. Pri Planinski zvezi Slovenije so se mu poklonili s priznanjem za življenjsko delo.

"Saj nagrade so fajn, ampak so papirnate, izmislil si jih je človek. Najlepša nagrada je nedvomno razgled v naravi!"

Ime tedna je Andrej Štremfelj, legenda slovenskega alpinizma in himalajec, ki je v svoji bogati karieri postavil prenekatere mejnike. Doma in v tujini je preplezal številne prvenstvene smeri ter vplival na generacije alpinistov. Pri Planinski zvezi Slovenije so se mu poklonili s priznanjem za življenjsko delo.

"Ja, z ženo sva bila prvi zakonski par na Mount Everestu. Ko pa je bila žena doma, ji ni bilo vedno lahko, ampak me je že spoznala kot alpinista. Vedela je, s kom se je poročila."

Kandidati so bili še:

Matjaž Manček in Andraž Kajzer, programski vodji tridnevnega glasbenega festivala Ment. V družbi številnih menedžerjev, promotorjev, novinarjev in založnikov z vse Evrope sta poleg konferenčnih dogodkov in delavnic Ljubljano obogatila tudi s svežo koncertno ponudbo.

Maj Kastelic, 13-letni fotograf, ki je na mednarodnem natečaju revije National Geographic Kids prepričal s fotografijo Tik pred zdajci. V napetem prizoru je v objektiv ujel kameleona, ki se pripravlja na pojedino s hišnim čričkom in v kategoriji Neverjetne živali osvojil prvo mesto.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202