Ime tedna je postala Jerica Snoj, soavtorica Sinonimnega slovarja slovenskega jezika, ki je izšel pri Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU. Delo je poleg Slovarja slovenskega knjižnega jezika in Slovenskega pravopisa zapolnilo še zadnjo vrzel v vrsti temeljnih jezikovnih priročnikov za slovenski jezik.

Glasovali ste in izbrali. Ime tedna je postala Jerica Snoj, soavtorica Sinonimnega slovarja slovenskega jezika, ki je izšel pri Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU. Delo je poleg Slovarja slovenskega knjižnega jezika in Slovenskega pravopisa zapolnilo še zadnjo vrzel v vrsti temeljnih jezikovnih priročnikov za slovenski jezik.

"Tako kot SSKJ in Slovenski pravopis zdaj v to druščino seveda enakovredno sodi tudi Sinonimni slovar!"

Jerica Snoj je bila tudi gostja MMC-jevega podcasta Številke.

Kandidata sta bila še:

Tomaž Tomaževic, prometni policist, ki s predavanji najstnikom zelo nazorno prikazuje vzroke in posledice prometnih nesreč. Pri Javni agenciji RS za varnost prometa je dobil priznanje za prostovoljni prispevek k prometnim preventivnim dejavnostim po srednjih šolah. 

 

Luka Marčetič, režiser in igralec, ki je z domačo satirično komedijo Pr'Hostar v uvodnem koncu tedna osvojil letošnji rekord, v le enem tednu pa navdušil 50 tisoč gledalcev in si za film prislužil že drugo zlato rolo. 

Za poslana SMS-sporočila smo še posebno hvaležni, saj z vsakim poslanim prispevate tudi 1 € v dober namen. Prejeli jih bodo društvi Trepetlika in Vezi, Društvo za zdravje srca in ožilja, Varna hiša Novo mesto ter Zveza prijateljev mladine Idrija. Več na strani Ime tedna.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202