Ime tedna je postala Janja Zupančič, ravnateljica OŠ Luisa Adamiča Grosuplje. Med 56 osnovnimi šolami, ki so si letos prislužile naziv ‘kulturna šola’, so jo proglasili za najbolj kulturno. Tam deluje 30 krožkov in skupin, devet pevskih zborov, v zadnjih treh letih pa so izdali 13 knjig, ki so jih napisali njihovih učenci.

Ime tedna je postala Janja Zupančič, ravnateljica OŠ Luisa Adamiča Grosuplje. Med 56 osnovnimi šolami, ki so si letos prislužile naziv 'kulturna šola', so grosupeljsko šolo razglasili za zmagovalko. Na njej deluje 30 krožkov in skupin, devet pevskih zborov, v zadnjih treh letih pa so izdali 13 knjig, ki so jih napisali njihovi učenci.

"Začnemo s kulturo pozdravljanja, prehranjevanja in dobrih odnosov. To je osnova."

Trudijo se, da bi bili vsi učenci vključeni v kulturne dejavnosti na šoli. "Kultura je del vsakdanjika na šoli."

"V kulturi ni tekmovanja, je le sodelovanje, razumevanje, spoštovanje."

Kandidata sta bila tudi:

Livija Pandur, dramaturginja, ki je dokončala poslednje delo svojega brata Tomaža, s katerim se je nameraval spet predstaviti v rojstnem Mariboru. Pol leta po njegovi nenadni smrti so novo gledališko sezono v Drami Slovenskega narodnega gledališča Maribor odprli s premiero Brezmadežne, ki jo je zasnoval pred smrtjo.

Viktor Povše, restavrator, ki je pred 15 leti temeljito preučil sliko sv. Marije Magdalene, in ko so rentgenski posnetki potrdili njegovo domnevo, da se pod vrhnjim slojem slike skriva še en portret, so lastniki dovolili poseben restavratorski poseg. Po več letih dela je iz slike izluščil portret meščanke slikarja Matevža Langusa. Mnogi sicer dvomijo o tem, da gre za upodobitev Primičeve Julije, ni pa izključeno.

__________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Izberite ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo našo pomoč.

Nejc Jemec