Ime tedna je postal Jan Klavora, organizator Festivala Soča Outdoor, ki je z ekipo v Tolminu, Kobaridu in Bovcu navdušil udeležence in potrdil, da si dolina Soče poleg različnih festivalskih dogodkov, zasluži tudi športnega.

Ime tedna je postal Jan Klavora, organizator Festivala Soča Outdoor, ki je z ekipo v Tolminu, Kobaridu in Bovcu navdušil udeležence in potrdil, da si dolina Soče poleg različnih festivalskih dogodkov zasluži tudi športnega.

Soča je zdaj primerne temperature za kopanje – ima 16 ali 17 stopinj in je zelo osvežilna.

Festival se je uveljavil tudi med prebivalci. Podpirajo ga, zato tudi s pridobivanjem dovoljenj organizatorji nimajo težav  – lahko bi celo rekli, da gre za primer dobre prakse. Kakšna pa je njihova dolgoročna vizija?

Ljudi želimo v  dolino Soče privabiti za dalj časa. Ciljna publika so starejši od 35 let z nadpovprečnimi dohodki in izobrazbo.

Festival je super športni  in turistični dogodek, naravnan predvsem na rekreacijo, ta pa gre z roko v roki s tekmovanjem.

Prihodnje leto načrtujemo tri nova tekmovanja. Imamo veliko zamisli, lahko rečem, da smo mladi vzeli prihodnost v svoje roke.

Kandidata sta bila še:

- Luka Zibelnik, lektor slovenskega jezika na clevelandski državni univerzi, ki je pridobil na novo odkrita pristna rokopisa Prešernovih pesmi Slovo od mladosti in Dohtar. Poskrbel je tudi, da sta dragocena rokopisa na ogled tudi v  Ljubljani.

- Damjan Kozole, ki je za film Nočno življenje, v katerem se loteva vprašanj sodobne evropske družbe, kot so zaupanje, korupcija in strah pred mediji, na letošnjem 51. festivalu v Karlovih Varih na Češkem dobil nagrado za najboljšega režiserja.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate 1 evro za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, pa tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali v rubriki Botrstvo.

Val 202