Ime tedna je postal Andrej Tarfila, fotograf, ki je zmagal na enem od največjih fotografskih natečajev na svetu, Sony World Photography. Za nagrade se je skupaj potegovalo več kot 230.000 prijavljenih fotografij iz 186 držav, s fotografijo Sorškega polja pa je prepričal v kategoriji Open travel.

Ime tedna je postal fotograf, ki je zmagal na enem od največjih fotografskih natečajev na svetu Sony World Photography. Andrej Tarfila se je sicer s fotografijo začel ukvarjati kot samouk in amater šele pred štirimi leti, zdaj pa je fotografiranju popolnoma predan tudi poslovno.

Za nagrade se je skupaj potegovalo več kot 230.000 prijavljenih fotografij iz 186 držav, s fotografijo Sorškega polja pa je prepričal v kategoriji Open travel.

Andrej Tarfila trenutno sodeluje pri regionalnem časopisu Gorenjski glas tako kot še en nagrajeni fotograf in tudi Ime tedna Matic Zorman.

"Veliko je prošenj za brezplačno uporabo mojih fotografij. Nekaterim ustrežem. Je pa treba nekje postaviti mejo."

Nagrajena fotografija pa je nastala zelo na hitro. "Opazil sem trenutek svetlobe in meglic, se na hitro odpravil in pustil tudi kar prižgan avto, ko sem prišel na mesto, kjer sem fotografiral. Šlo je za minute!"

Kandidata sta še bila:

Maja Vidmar, športna plezalka, ki je sklenila svojo bogato kariero. V njej je nanizala dve medalji s svetovnih prvenstev, 35-im stopničkam pa je dodala še 12 zmag na tekmah za svetovni pokal - s šestimi zaporednimi leta 2007 je še vedno edina tekmovalka s takšnim rezultatom.

Karpo Godina, režiser, montažer in direktor fotografije ter avtor številnih brezčasnih eksperimentalnih filmov. V svoji 50 letni karieri je prejel številne najpomembnejše domače in tuje nagrade, kot filmski pedagog pa še vedno navdihuje mlade filmarje po svetu.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202