Izbrali ste generalnega tajnika Slovenske karitas, organizacije, ki s široko mrežo prostovoljcev že 25 let pomaga številnim posameznikom in družinam v stiski ter opozarja na pomen človekovega dostojanstva. Ime tedna je postal Imre Jerebic.

Spet smo izbirali ime tedna. Kandidati so bili trije, vi pa ste izbrali generalnega tajnika Slovenske karitas, organizacije, ki s široko mrežo prostovoljcev že 25 let pomaga številnim posameznikom in družinam v stiski ter opozarja na pomen človekovega dostojanstva. Ime tedna je torej postal Imre Jerebic.

"Še vedno mislim, da mora glavnino pomoči dati država, vendar bi bilo brez humanitarnih organizacij težko."

PRIPOROČAMO: Imre Jerebic kot nedeljski gost: “Delo z ljudmi je poslanstvo, ne računaš na hvaležnost.”

Kandidata sta še bila:

Barbara Simončič, redna profesorica na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti in raziskovalka naprednih polimernih materialov. V Društvu mladih raziskovalcev so ji za najboljšo mentorico doktorskim študentom podelili priznanje mentor leta 2015.

Ištvan Išt Huzjan, umetnik, ki je za svoja dela Odsevi zemlje in Plakat zamenjav – OHO in Walter de Maria dobil veliko nagrado 31. grafičnega bienala. V instalaciji s kompleksno mrežo zgodovinskih referenc združuje večplastne strukture lokalnega in globalnega.

Dobrodelnost

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202