Nataša Obermajer živi in dela v Antwerpnu. Zaposlena je v podjetju, ki se ukvarja z razvojem zdravil – predvsem za raka. Se pa ena njihovih ekip že ukvarja tudi s testiranjem seruma z okužbo novega koronavirusa. Po njenem bo to trajalo najmanj 12 mesecev.
Kot farmacevtka se kritično sprašuje tudi o zdravstvenih sistemih po svetu. Vlade so namreč v paniki in želji po zaščiti okuženih z novim virusom v veliki meri pozabili srednjeročno planirati in tako morda povzročili več škode ostalim bolnikom.

Nataša Obermajer je farmacevtka, ki živi in dela v Antwerpnu. Pravi, da bo cepivo na voljo čez najmanj 12 mesecev

Zaposlena je v podjetju, ki se ukvarja z razvojem zdravil – predvsem za raka. Se pa ena njihovih ekip že ukvarja tudi s testiranjem seruma z okužbo novega koronavirusa. Po njenem bo to trajalo najmanj 12 mesecev.

Kot farmacevtka se kritično sprašuje tudi o zdravstvenih sistemih po svetu. Vlade so namreč v paniki in želji po zaščiti okuženih z novim virusom v veliki meri pozabile srednjeročno načrtovati in tako morda povzročile več škode drugim bolnikom.

“Zdravstveni sistem ni pripravljen na to, da se diagnostični ali preventivni pregledi ne izvajajo dalj časa. Bojim se, da bo to privedlo do večjega števila žrtev, kot bi jih zahtevale okužbe s koronavirusom.” 

 

Mitja Peček