Skoraj natanko pet let potem, ko smo v oddaji gostili Dušana Repiča, ki je na Baliju ustanovil potapljaški center, smo h klepetu povabili njegova naslednika.

Skoraj natanko pet let po tem, ko smo v oddaji gostili Dušana Repiča, ki je na Baliju ustanovil potapljaški center, smo h klepetu povabili njegova naslednika

Ana in Jure Mestek sta prevzela posle svojega potapljaškega mentorja ter zdaj živita počasno in umirjeno življenje daleč stran od “ponorelega sveta”. Pravita, da uživata v vsakodnevni komunikaciji s prijaznimi domačini (med njimi so tudi njuni delavci), ki sicer besed učinkovitost in hitrost nimajo v svojih slovarjih, jim pa štejeta v dobro, da so prav vsi tako rekoč nezmožni sprenevedanja. O tem, da je klovnska ribica (“Nemo”) dosti pogumnejša in nasilnejša kot morski pes, o tem, zakaj v Indoneziji namesto potic blagoslavljajo kovinske predmete, kot so motorji, pralni in pomivalni stroji ali pa klimatske naprave, ter o “instainfluencerjih”, ki jim v potapljaškem centru ponujata bivanje po posebni tarifi – dvojni.

Odkar živita na Baliju, sta nabrala kar nekaj zanimivih anekdot:

Ana se je odločila, da bi rada imela na vrtu arašide in fantje, ki pomagajo v potapljaškem centru, so jih posejali. Ko čez teden dni ni nič “pogledalo iz zemlje”, jih je vprašala, zakaj arašidi ne rastejo. Odgovorili so, da ne rastejo, ker jih ni nihče zalil. Na vprašanje, zakaj ne, so odgovorili, da jim je naročila le, naj jih posejejo, ne pa tudi zalijejo.

 

Mitja Peček