Slavica Tucakov je pred dvema letoma Slovenijo zamenjala za Cardiff. Pustila je redno službo in se v Wales odpravila na avdicijo za glasbeno skupino. Avdicijo za mesto basistke je sicer prestala, a je nato sodelovanje padlo v vodo. A vendar: slab začetek, dober konec!
Trenutno dela v Chapter Arts Centru, ki daje dom številnim umetnikom in ki so ga ob ustanovitvi – pred skoraj 50 leti – s koncertom podprli člani skupine Pink Floyd. Tudi z glasbo se ukvarja, med drugim je nastopala z zasedbo Kosheen.

Slavica Tucakov je pred dvema letoma Slovenijo zamenjala za Cardiff. Pustila je redno službo in se v Wales odpravila na avdicijo za glasbeno skupino

Avdicijo za mesto basistke v glasbeni skupini v Walesu je prestala, a je nato sodelovanje padlo v vodo. A vendar: slab začetek, dober konec!

“Mislim, da je vedno dobro stopiti iz cone udobja, ker potem sebe bolje spoznaš in vidiš, da si močnejši, kot misliš da si.”

Slavica Tucakov trenutno dela v Chapter Arts Centru, ki daje dom številnim umetnikom in ki so ga ob ustanovitvi – pred skoraj 50 leti – s koncertom podprli člani skupine Pink Floyd. Tudi z glasbo se ukvarja, med drugim je nastopala z zasedbo Kosheen.

“Pevko skupine Kosheen sem spoznala prek prijateljice, takoj sva se ujeli in ugotovili, da morava sodelovati. Pravi trenutek je prišel maja, ko sem vskočila namesto basista. Bil je prav neverjeten občutek stati na odru in se zavedati, da igram komade, ki sem jih poslušala kot najstnica.”

 

Tadej Košmrlj